Polityka prywatności

§1 Ochrona danych osobowych

1. W związku z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, zwanego dalej RODO), które weszło w życie dnia 25 maja 2018r. o dokonaliśmy w naszej firmie zmian dostosowujących nasze procesy przetwarzania danych osobowych do nowych regulacji. Przede wszystkim zależy nam na zachowaniu Państwa prywatności i bezpieczeństwie danych osobowych oraz na zapewnieniu Państwu możliwości realizowania wszystkich przysługujących w związku z RODO praw. Treść rozporządzenia:
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)

2. Administratorem Państwa danych jest firma Euro-Ceramika z siedzibą w Warszawie, 00-716, przy ul. Bartyckiej 24/26 hala 3B, lok. 217, NIP 113-00-43-468, REGON 012945783, wpisana do rejestru przedsiebiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Miasta Stołecznego Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy, KRS 0000222123. W sprawach związanych z Pani/a danymi prosimy kontaktować się z Administratorem pod adresem mailowym biuro@euro-ceramika.pl.

3. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale może być niezbędne do zajęcia się sprawą, realizacji umowy sprzedaży, dostawy towaru czy rozpatrzenia reklamacji. 

4. Przetwarzamy Państwa dane osobowe, które otrzymamy w związku z transakcjami z nami dokonywanymi lub podczas kontaktów z nami. Są to w szczególności dane, które są podawane w związku z umowami z nami zawieranymi lub przy wystąpieniu do nas o podjęcie określonych działań przed ich zawarciem, przy korespondencji, kontakcie z nami lub przy wystąpieniu o wystawienie faktury VAT lub przy złożeniu reklamacji, przy odstąpieniu od umowy, lub przy zapisaniu się do newslettera czy założeniu konta internetowego.

5.Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celach:
- kontaktowych, obsługi zapytań i wycen, realizacji zamówień i dostaw towarów - na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) rozporządzenia w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
-wykonania ciążących na nas obowiązków prawnych - na podstawie art.6 ust.1 c) RODO obejmujących przechowywanie danych w celu wykazania spełnienia obowiązku rozliczalności i innych nałożonych przez przepisy o ochronie danych osobowych.
-realizacji naszych tzw. prawnie uzasadnionych interesów – na podstawie art. 6 ust. 1 f) RODO - występujących w przypadku ustalenia, obrony, dochodzenia roszczeń, zapewnienia bezpieczeństwa sieci i informacji, wsparcia obsługi klienta, w tym poprzez jej dostosowanie do dotychczas złożonych zamówień, wniosków, skarg, reklamacji.

6. Złożenie zamówienia oznacza zgodę na przechowywanie i przetwarzanie przez firmę Euro-Ceramika danych osobowych zawartych w zamówieniu zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018r. o ochronie danych osobowych.

7. Dane udostępnione przez Państwa nie będą podlegały profilowaniu.

8. Przetwarzanie będzie odbywać się tak długo, jak jest to konieczne do realizacji wymienionych celów, do czasu upływu terminu przedawnienia ewentualnych roszczeń wynikających z umowy. Mają Państwo prawo do dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia (jeśli ich przetwarzanie nie jest wymagane prawem), ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przeniesienia danych. Mogą Państwo również wnieść skargę do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w przypadku uznania, że przetwarzanie danych narusza przepisy RODO.

9. Sprzedający  zobowiązuje się do ochrony danych osobowych zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018r. o ochronie danych osobowych. Odbiorcami Państwa danych mogą być podmioty przetwarzające takie jak firmy księgowe; firmy świadczące pomoc prawną, podatkową, rachunkową; firmy zapewniające hosting Portalu; podmioty zajmujące się bezpieczeństwem informatycznym Portalu; operatorzy płatności; upoważnione do tego na podstawie odrębnych przepisów organy państwowe. W celu dostarczenia produktów do Klienta dane osobowe konieczne do zaadresowania i dostarczenia przesyłki są przekazywane firmom zawodowo zajmującym się dostarczaniem przesyłek - prowadzącym działalność pocztową, kurierską lub transportową. Adresy email Kupujących oraz numery zamówień są ponadto przekazywane porównywarce cen - serwisowi Ceneo poprzez udział Sprzedającego w programie Zaufane Opinie, mającemu na celu zbieranie opinii o złożonych zamówieniach poprzez przesłanie Kupującym jednorazowej ankiety.

10. W celu zapewnienia bezpieczeństwa danych w związku ze świadczonymi w ramach witryny usługami, firma Euro-Ceramika podejmuje wszelkie środki techniczne i organizacyjne odpowiednie do stopnia zagrożenia bezpieczeństwa świadczonych usług, w szczególności środki służące zapobieganiu pozyskiwania, modyfikacji i wykorzystywania danych osobowych podanych w internecie przez osoby nieuprawnione.

11.Pragniemy podkreślić, że dokładamy wszelkich możliwych starań w przedmiocie ochrony danych osobowych, nie wykorzystujemy danych osobowych w celach innych niż przewidziane przepisami prawa, nie sprzedajemy Państwa danych osobowych oraz przetwarzamy Państwa dane tylko w zakresie w jakim jest to niezbędne.

§2 Reklama wysyłana e-mailem po zapisaniu się do newslettera

O ile wyrazili Państwo zgodę na zapis do newslettera, na podany przez Państwa adres e-mail będą wysyłane oferty marketingowe. Państwa e-mail będzie wykorzystywany w celach marketingowych produktów sklepu Euro-Ceramika. Zgoda może być cofnięta w każdym czasie, np. poprzez wysłanie e-maila do sklepu na adres sklep@euro-ceramika.pl .


§3 Polityka Cookies (ciasteczek)

Nasza strona korzysta z mechanizmu Cookies w celu realizacji usług. Wykorzystujemy technologie, które są niezbędne do zapewnienia prawidłowego korzystania z niezbędnych funkcji naszej strony internetowej (np. funkcja koszyka zakupowego). W każdej chwili możecie Państwo zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Ustawienia te znajdziecie Państwo w menu pomocniczym przeglądarki internetowej, jak i wyjaśnienia dotyczące zmiany ustawień w zakresie ciasteczek. Korzystając z naszego sklepu wyrażacie Państwo zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z polityką ciasteczek. W przypadku braku zgody należy zmienić ustawienia przeglądarki zgodnie z zaleceniami producenta lub zrezygnować z korzystania ze sklepu.


Ciasteczka - krótka definicja

Ciasteczka (ang. Cookies) to pliki tworzone i zapisywane na urządzeniu końcowym Użytkownika (komputer, smartphone, tablet) podczas odwiedzania stron w internecie. Pliki zawierają informację pozwalającą zidentyfikować urządzenie Użytkownika w celu prawidłowego wyświetlania strony. Pliki najczęściej zawierają informację odnośnie pochodzenia (nazwa strony internetowej), czas (długość życia) ciasteczka, identyfikator przeglądarki, ew. unikalny numer tworzony na potrzeby sesji użytkownika.

Cel używania

Celem ciasteczek jest dostosowanie zawartości strony internetowej zgodnie z preferencjami Użytkownika oraz szybkości (optymalnego używania) korzystania ze strony. Pozwalają one również zbierać anonimowe statystyki, które informują, w jaki sposób Użytkownicy korzystają z naszego sklepu, co pomaga ulepszać zakres informacji oraz sposób jejgo wyświetlania, ale bez identyfikacji Użytkownika.

Zarządzanie ciasteczkami

Większość przeglądarek internetowych została wyposażona w mechanizmy zarządzania ciasteczkami, m.in. można blokować zapisywanie ciasteczek oraz usuwać je z urządzenia. Należy jednak pamiętać, że zablokowanie pobierania ciasteczek może mieć negatywny wpływ na wyświetlanie zasobów strony internetowej lub na ograniczenie jej funkcjonalności, dostosowującej wyświetlanie informacji do preferencji Użytkownika.

Używane typy ciasteczek

Do prawidłowego używania sklepów i stron używamy ciasteczek sesyjnych oraz ciasteczek stałych. Te pierwsze są plikami tymczasowymi, przechowywanymi do czasu wylogowania się ze strony internetowej lub zamknięcia przeglądarki internetowej. Drugie zaś pozostają na urządzeniu Użytkownika przez czas zgodny z ustawieniami w pliku. Ciasteczka stałe mogą być usunięte z przeglądarki internetowej przez Użytkownika.

 

Kategorie

Newsletter

Jesteśmy godni zaufania

Doradzamy

Inspirujemy

Szybka dostawa

WhatsApp